Videókkal lelkesíti az embereket a Fiat Chrysler (FCA) a karantén idejére

2020.04.11. 18:03

Időnként statisztikákból vagy elborult internetes videókból kiderül, hogy az emberek nehezen vészelik át a koronavírus miatt bevezetett karantént. A legtöbb nagyvállalat próbál könnyíteni az emberek életén, vagy lelkesíteni őket, ebbe szállt most be a Fiat Chrysler Automobiles. Majdnem minden márkájuk csinált egy saját lelkesítő videót, de volt aki csak az FCA Olaszországot lelkesítő videóját osztotta meg.

A Fiat amerikai oldala hasonló hangvételű, lelkesítő videót küldött az Olaszoknak. Azzal próbálnak új erőt adni a lakosságnak, hogy az ország nehezebb időszakokat is kibírt, és összefogással könnyebben túllendülhetnek. A videó alatt a hang Francis Ford Coppolájé, aki híres filmrendező, producer és forgatókönyv író. Olyan filmek fűződnek a nevéhez mint például a Keresztapa filmek, az 1992-es Drakula vagy A nagy Gatsby.

 Amerkiai oldalról a Dodge készített egy rövid videót arról, hogy ezekben az időkben egymásért dolgozunk. Dolgozzunk otthonról, a konyhából vagy akár a nappaliból azokért, akik nem maradhatnak otthon, mert értünk dolgoznak. A videóban persze minden jármű egy Dodge haszonjármű, mégsem ezen van a fókusz. Szintén lelkesítő és elgondolkodtató kell legyen mindenki számára.

 Az Alfa Romeo is az otthon maradás mellett kampányol. A legfontosabb verseny jelenleg értünk, az emberekért zajlik. A More Powerful in Park pedig annak szól, hogy egyelőre tegyük le az autóinkat és lehetőség szerint maradjunk otthon.

A lassabb, lelkesítő posztok nem feltétlen vidám hangulatúak, de mindenképpen jó érzést keltenek az emberekben. Viszont volt olyan gyártó, aki inkább nevetéssel segítene átvészelni a bezártságot. A Jeep szintén az otthonmaradásra emlékeztet minket egy szűk félperces, megmosolyogtató videóval. Azt ígéri, hogy a Jeep tulajokat megvárja a terep, és ha vége az egésznek, újra mehetnek csapatni.

 A sor legvégén a Chrysler is készített egy szórakoztató videót arról, hogy igazából az udvaron parkoló autóban is kiélhetjük magunkat. A kapubeállóban is találunk friss levegőt, ehhez nem kell elmennünk otthonról. A videóban Kathryhn Hahn, amerikai színész szerepel, aki például a Rossz Anyák című filmből lehet ismerős - bár engem emlékeztet még a Shrek 2-ből a transzvesztita csaposra is.

Volt hasonló kampánya anno a Volkswagennek is, ahol a logó sima V, és W betűjét eltávolították egymástól, a távolságtartás jegyében. Ugyanilyen kampánya volt az Audinak is, ahol a négy karika vált szét egy időre.