A Honda vuhani gyára már a járvány előtti csúcs fölött termel

2020.04.13. 11:33

Hogy Kína tényleg túl van a járványon az vagy igaz vagy nem, de hogy a Covid-19 járvány forrásában, Vuhanban újraindult a gazdaság és úgy-ahogy az élet is, az biztos, a Honda helyi gyára erre a jó példa.

bztz

Mikor még Európában semmi fennakadást nem okozott a járvány, a kínai ipar egyik fontos központjában, Vuhanban már állt az élet. A Honda helyi, a Dongfeng Motor Grouppal közösen működtett gyára január végén teljesen leállt, és egészen március 11-ig zárva tartott. Akkor döcögve újraindult, mostanra pedig már nemhogy a régi tempóban termel, de egy ideig még annál is nagyobb mértékben, most hozzák be ugyanis a kimaradást.

nnutn

A Reuters-nek nyilatkozó vezetőség szerint a gyár alkalmazottainak 98 százaléka vette fel újra a munkát. Ők a normál munkaidejükön felül átlagosan napi másfél óra túlórát kötelesek vállalni, hogy beérje magát a gyár, a vezetőség szerint ugyanis rengetegen várják már, hogy megkapják végre a járvány előtt megrendelt autójukat – a járvány idején kiesett megrendelésekről nem beszéltek. Az üzemben korábban napi 1060 autó készült, ezt kell most megfejelniük 17 százalékkal, miközben a vírus miatt nagy az óvatosság. A visszatért dolgozóknak be kell számolniuk, hogy merre jártak az elmúlt hetekben, ezen felül rendszeresen kérdőíveket töltetnek ki velük az állapotokról, az ütem különböző pontjain pedig lázmérőcsomópontok állnak. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.