Képeken az épülő új genovai autópályahíd

2020.04.13. 09:46

Bő másfél éve annak, hogy Genovában leszakadt egy 210 méteres szakasz a Morandi autópályahídból. A 43 ember halálát okozó baleset megmutatta akkor, milyen borzasztó állapotban van az olasz úthálózat. Az ország tele van omladozó viaduktokkal, hidakkal (múlt héten is összedőlt egy), de a Morandi helyén már épül az új átkelő, itt van róla egy galériányi fotó.

Az MTI adta ki Luca Zennaro fotós friss képeit az épülő hídról. Mint írják, a 45 méter magas, közel 1100 méter hosszú új felüljáró Renzo Piano olasz építész tervei alapján készül és mintegy száz méteren ível majd át a Polcevera folyó felett. Azt pedig már a Wikipédia vonatkozó szócikke írja az új hídról, hogy Piano terve egy egyszerű, minimalista acélhíd felfüggesztés nélküli kábelét veszi figyelembe: a hídgerenda 20 mezőből áll, a támaszközök 50 m hosszúak és középen a Polcevera folyó feletti áthidalás 100 m hosszú. Az acélból készült folytonos gerendák a betonoszlopon nyugszanak, amelyek keresztmetszetében hajó alakúak.
A beruházás 202 millió euróba kerül, a bontással együtt 430 millió eurót tesz ki.

A leomlott hídról is készültek anno látványos fotók, ebben a cikkben sok olyat találsz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.