Ma újraindul az Audi győri gyára

2020.04.14. 08:44

Három hét kényszerszünet után ma újraindul a munka az Audi Hungária gyárában. Amennyire lehet, vírusbiztosan pörög fel újra az élet Győrben, de valós termelés helyett kezdetben még leginkább karbantartási munkákat végeznek.

DSC07383

Még március közepén jelentette be az Audi Hungária, hogy más európai és hazai autógyártókhoz hasonlóan teljesen leállítja a termelését. Március 23-án ez meg is történt, három héttel később, ma azonban óvatosan újraindul az élet a győri üzemterületen. A visszatérő munkásoknak mindenek előtt egy kötelező oktatáson kell részt venniük, ahol ismertetik velük a járványkompatibilis termelést. Ilyen például, hogy 1,5 méteres biztonsági távolságot kötelező tartania mindenkinek egymástól az üzemben. Ahol ez nem lehetséges, védőfelszerelést biztosítanak a munkavállalóknak. 

DSC07391

Ahogy a kisalföld.hu írja, az óvintézkedések része, hogy a munkahelyi éttermek egyelőre zárva tartanak, a vállalat előre csomagolva, elvitelre biztosít melegétkezési lehetőséget a munkatársaknak. A személyügyön telefonos ügyfélszolgálattal váltották fel a személyes találkozásokat és megduplázták a dolgozókat a gyárba szállító buszok számát, így teremtve lehetőséget, hogy az alkalmazottak érkezéskor-távozáskor is kellő távolságot tarthassanak egymás között. A buszokat más területekhez hasonlóan folyamatosan fertőtlenítik, és a vállalat külön eljárási rendet alakított ki arra az esetre, ha egy munkatársnál felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja.

A korábban nyilatkozott tervek szerint a Suzuki esztergomi és a Mercedes kecskeméti gyára jövő héten indítja újra a munkát. A szentgotthárdi Opel újranyitási szándékáról nincsenek friss hírek.