Olcsón megúszta az alvó sofőr, még ha fejre is állt autójával

2020.04.16. 06:07

A Carscoops közölt rövid cikket egy sofőrről, aki húsvét vasárnap elaludt a volán mögött, és jó ideig úgy is vezetett. Szerencsére senki nem sérült meg, de ijesztő látni, hogy mekkora távot tett meg, és hányszor okozhatott volna balesetet.

The-driver-of-a-sleeping-truck-nearly-hits-two-cars.gif

Az eset Amerikában történt, és az egyik szerencsés autós fedélzeti kamerája vette fel, aki ki tudott térni a sávjába vágó Dodge Ram elől. A többi autósra tekintettel nem hajtottak tovább, hanem megfordultak, és a pickup nyomába eredtek, miközben a 911-et is értesítették. Még a segélyhívó központot tárcsázták, mikor az alvó sofőr többször is letért az útról, és egy másik autót is majdnem eltalált. A rendőrség közbelépésére végül nem volt szükség, mivel a pickup lehajtott az útról, megpördült, majd a tetején landolt.

Egész hihetetlen, de a sofőr komolyabb sérülés nélkül ki tudott szállni a roncsból. Elmondása szerint alvászavarokkal küszködött, ezért aludt el vezetés közben, de a fedélzeti kamerás sofőr szerint nem csak ennyiről van szó, hanem kábítószerezett is. Erre egyelőre semmi jel nem utal, mivel egy órával kórházba szállítása után haza is engedték.