Rezgő csuklópántokat tesztel a Ford a biztonságos távolság tartása miatt

2020.04.16. 13:49

A héten a hazai gyárak sorra jelentették be, hogy a közeljövőben újranyitnak, sőt, az Audi győri gyárában már meg is kezdődött a munka. Természetesen mindegyik gyár szigorú egészségügyi előírások betartásával indulhatott újra, többek között gyakori fertőtlenítéssel, védőfelszereléssel, és a tisztes távolság tartásával. Amerikában az utóbbi betartására különös hangsúlyt szeretnének fordítani, rezgő csuklópántokkal látják el a dolgozóikat – írta a Jalopnik.

resized 250499-2b1we-ford-3col-bw 27-28106 t800

Egyelőre még csak béta fázisban, de a Ford michigani gyárában tesztelik jelenleg a United Auto Workers önkéntesei a rezgő csuklópántokat, amiknek az a lényege, hogyha egy munkás közelebb megy egy másikhoz mint hat láb (kb. 180 centi) akkor rezeg, hogy túl közel vannak egymáshoz, tartsák a távolságot – ezzel is csökkentve a koronavírus terjedésének esélyét.

A michigani gyárban jelenleg lélegeztetőgépeket gyártanak kórházak számára, és még arról egyelőre nincs hír, mikor fognak visszatérni az autógyártásra. Mindenesetre több extra óvintézkedésen kívül – hőkamerák alkalmazása, dolgozókat napi egészségügyi jelentésre kötelezik – a csuklópántokat is használni szeretnék majd a gyár újranyitása után, sőt szélesebb körben is el akarják terjeszteni.q