Felesleges fejlesztéseken spórolna a Volvo

2020.04.20. 15:07

A Volvo vezérigazgatója szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy megmaradjon a cég fizetőképessége, és ennek érdekében először a kutatás-fejlesztési projektek szükségességét vizsgálják meg.

„Több ezer projektünk fut, és a jelen helyzetben fel kell tennünk a kérdést, hogy mindre szükség van-e. Lassítanunk kell a készpénz-állományunk felélésének tempóján.” - fogalmazott Hakan Samuelsson. Azt is hozzátette, hogy a modellfrissítéseken például jelentős összeget spórolhatnak, ami azt jelentheti, hogy vagy későbbre tolódik, vagy el is marad egyes típusok félidős felújítása.

Az autógyáraknál az elmúlt évtizedekben szinte kötelezővé vált a félidős frissítés, ami viszonylag kis változtatásokat jelent, de így is százmillió eurós nagyságrendű költséget jelent. Nem igazán tudni, hogy mit okozhat egy típusnál, ha kihagyják a frissítést – valószínűleg évtizedek óta nem próbálkozott ilyesmivel egy cég sem – de egyáltalán nem kizárt, hogy a koronavírus-járvány miatti csaknem teljes eladás-leállás kapcsán most több gyártó is a megkérdőjelezhető hasznosságú frissítések akár ideiglenes, akár végleges elhalasztása mellett dönt.

Samuelsson ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a stratégiai fejlesztések, az elektromos hajtások, az önvezetés és a többi jövőbe mutató technológia terén nem kerülhetnek veszélybe, hiszen azzal a cég hosszú távú életképessége is megkérdőjeleződne, amit nem engednek meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.