Olcsóbb Porsche Taycan készül

2020.04.21. 12:28

A Porsche fejlesztési igazgatója tett említést a Taycan következő változatáról. Michael Steiner szerint azok számára lehet vonzó, akiknek a helyi klíma miatt nem lényeges az összkerék-hajtás.

Mindez azt jelenti, hogy a készülő Taycan változat csak hátsókerék-hajtású lesz, és várhatóan kisebb akkumulátorral készül majd, olcsóbban, mint a jelenleg kapható változatok.

A Porsche jelenleg háromféle Taycan-t kínál: a 680 lóerős Turbo és a 761 lóerős Turbo S mellett kapható a 4S változat is, 570 lóerővel. Minden változat összkerék-hajtású, az áraik pedig 105 és 230 ezer euró között vannak.

Egyesek szerint lehetséges, hogy az alap-Porsche hatótávja lesz a legnagyobb. Már jelenleg is a 4S jut a legmesszebb: az amerikai az EPA mérései szerint ez akár 327 km-t is megtehet egy töltéssel, míg a Turbo hatótávja 323, a Turbo S-é pedig 309 km. Egy egyszerűbb és könnyebb, hátsókerék-hajtású változat azonban még kisebb akkumulátorral is többet tudhat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.