Komolyan hitt benne, hogy Smartjával meg tud lépni a rendőrök elől

2020.04.23. 10:20

Menekülni a rendőrök elől sosem jó ötlet, előbb vagy utóbb úgyis az lesz a vége, hogy elkapják a szökésben lévő személyt. Ennek ellenére azért meg szokták próbálni, de az nem mindennapi látvány, hogy egy Smart ForTwo-t üldözzenek a rendőrök, autóval és helikopterrel egyaránt – írta a Jalopnik.

smart-fortwo-police-chase

A megmosolyogtató üldözés nagy port kavart Amerikában, a smartos az összes helyi tévécsatornának a sztárja lett rövid időre - nem csoda, nem mindennap látni ilyet. Az egész egy arizonai bevásárlóközpont parkolójában kezdődött, amikor egy férfi elkezdett üvöltözni, ezzel felhívva magára a rendőrök figyelmét. A rendőrök erre szóba akartak állni vele, de neki más elképzelései voltak, így bepattant Smartjába, és elhúzott. Persze rögtön a nyomába eredtek, és megpróbálták rávenni, hogy lehúzódjon. A sofőr ebben sem volt partner, cserébe több piros lámpánál nem állt meg, ezzel komolyan veszélybe sodorva a többi sofőrt.

Nincs rajta a felvételeken, de elvileg egy ponton szöges útzárral is megpróbálták megállítani az őrült sofőrt, de ez sem jött össze. Miután a rendőrség nem tudta megállítani az autót, a közbiztonság érdekében nem üldözték tovább, legalábbis autóval, helikopterrel nyomon követték - nem féltek attól, hogy 135 km/órás végsebességével hirtelen eltűnik a Smart. A felvételeken ezért tűnhetett úgy, hogy a sofőrnek sikerült meglépnie, hiszen a 17-es országos autópályán látszólag már nem volt senki a nyomában. De csak látszólag.

Végül Phoenixtől 50 kilométerre PIT manőverrel tudták megállítani a sofőrt, aminek következtében a Smart lesodródott az útról. A kaland ezen a ponton ért véget, hiszen egyből több rendőrautó is körbevette, így már nem tudott hova menekülni. Mindenesetre a sofőr megmutatta, nem kell ahhoz sportautó, hogy elmenekülj a rendőrök elől - még ha csak rövid időre is - bár ez nem lenne annyira vicces, ha bárki megsérült volna.