Sorozatgyártásba mehet a Porsche-szerű Hyundai

2020.04.24. 11:33

A Hyundai formatervező részlegének vezetője, és a cég alelnöke, Sang Yup Lee beszélt a vállalat közeljövő-beli terveiről. Megemlítette azt is, hogy most épp a tavaly lelepletezett 45 tanulmányautó szériaváltozata készül, de a Prophecy tanulmány alapjain is terveznek egy típust.

Valószínű, hogy ezek a projektek egy ideje már futnak a Hyundainál, erre utal legalábbis, hogy a 45 Concept szériaváltozata, egy elektromos hajtású SUV már az idén bemutatkozhat, a Prophecy jellegzetességeit öröklő modell pedig már 2021-re elkészülhet. Ez utóbbi egyes feltételezések szerint az Ioniq utódja lehet – ha tényleg így lesz, az sokat lendíthet a hibrid és elektromos hajtással is kapható típus forgalmán, hiszen a tisztább, elegánsabb forma olyan vevőket is hozhat, akik a jelenlegi, kicsit Prius-szerű típus megjelenésétől esetleg idegenkednek.

Lee mindemellett azt is elmondta, hogy a jövőben is igyekeznek elkerülni a matrjoska-elvű formatervezést, azaz nem próbálják az összes típusukra ugyanazt az alaptervet ráhúzni. „Inkább olyanok a típusaink, mint a sakkfigurák: mind máshogy néznek ki, és máshogy is működnek, de egy csapatként mégis helyt állnak.” - mondta.