Tényleg Európába készül a Genesis

2020.04.24. 13:08

Természetesen tapasztalt szakembert kerestek a piaci bevezetéshez: a Genesis Motor Europe kereskedelmi vezetője Enrique Loranzana lesz, aki hasonló munkakörben már dolgozott az Aston Martinnál és a Maseratinál is.

A spanyol származású szakember felvétele az első egyértelmű lépés az európai piac felé, amelytől a Genesis eddig távol tartotta magát. A márkát eddig Dél-Koreában, Kínában, az Egyesült Államokban és Oroszországban vezették be, de a márka vezetése azt mondta, kivárják, míg legalább egy terepjárójuk elkészül, anélkül ugyanis nem lenne sok esélyük.

A Genesis 2015 óta önálló márka, és mostanra négy típust is kínál: a négyajtós, lépcsős hátú G70, a G80 és a G90 személyautókat, illetve a GV80 terepjárót. Ezzel azonban még nem teljes a paletta, legalábbis az induláskor hatféle típusról beszéltek: egy kisebb terepjáró biztosan várható, és az sem lenne meglepő, ha Európa számára fejlesztenének egy, a G70-nél is kisebb, kompakt méretű modellt.

A márka európai bevezetéséhez azért biztosan kell még egy kis idő, így valószínűtlen, hogy 2021 előtt megnyithatnának az első kereskedések.