Villanyautóként tér vissza Európába az SX4 szedán

2020.04.24. 18:04

Viszonylag rég nem készül már a Suzuki SX4, legalábbis Európa számára. viszont Kínában készül a típusnak egy leszármazottja, amely hamarosan kapható lesz Németországban.

A Suda SA01BC elnevezésű modell az észak-kínai Sanmenxia városában, Henan tartományban készül, innen indult el az első szállítmány Düsseldorfba. Az átrajzolt orrú SX4-esnek látszó kínai villanyautók egyébként a Suda saját fejlesztésű elektromos hajtásláncát kapják, amely állítólag 305 km-es hatótávolságot és 130 km/h-s végsebességet biztosít a típus számára.

A forgalmazásról már tavaly megállapodtak, egy DKCD nevű német céggel: csak az idei évre 12 ezer autó leszállítását irányozták elő, annak ellenére, hogy a kínai SX4 utánzat európai engedélyeztetése csak február végén lett kész.

Egyelőre 200 autó indult útnak a trélereken. Egy csomó részletet, így az autó németországi árát sem ismerjük, a kínai autók iránt mutatkozó vásárlói bizalom hatásait viszont már láttuk. Így az az érzésünk, egyáltalán nem biztos, hogy ennél nagyobb mennyiségre szükség lesz, akár az idén, akár a későbbiekben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.