Hétfőn a Skoda is újraindul

2020.04.27. 06:52

Több mint ötheti szünet után hétfőtől fokozatosan újraindítja a gyártást a Skoda - erősítette meg a német dpa hírügynökségnek a cseh autógyár szóvivője.

kbj

Sok autógyártó után, de például a BMW gyárai előtt egy héttel a Skoda is beindítja a munkát bezárt üzemeiben. A koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozó intézkedések miatt március 18. óta állt a termelés a Skoda központi Mlada Boleslav üzemében, valamint a két másik csehországi telephelyen, a Vrchlabi és a Kvasiny üzemekben. A Skoda 33 ezer alkalmazottjával az egyik legnagyobb munkaadó a Cseh Köztársaságban, tavaly 1,24 millió autót gyártott.

A termelés újraindításához a Skoda több mint 80 pontból álló higiéniai intézkedéscsomagot léptetett életbe az alkalmazottak egészségének a védelme érdekében. Az üzemekben például kötelező lesz a szájmaszk viselése és a fertőtlenítés, azaz lényegében ugyanazt a mintát követik, amit a legtöbb újranyitó autógyár. A konszerntárs Audi győri üzemében hozott intézkedésekről itt egy témában született Égéstér.