Négy új Corvette jöhet, ezer lóerős is lesz köztük

2020.04.27. 14:00

Egyelőre egyetlen változat került gyártásba az új, középmotoros Corvette-ből, de további négy változatról hallani, amelyek közül több is hibrid hajtással érkezhet.

Ezeket évente mutatná be a GM, az elsőt 2021 második felében, ami már a 2022-es modellévhez tartozik az amerikai autógyártók időszámítása szerint. Ebbe a Z06-ként emlegetett modellbe kerülhet először az új, 5,5 literes, négy vezérműtengelyes, 32 szelepes V8-as, ráadásul a pletyka szerint turbófeltöltés nélkül. Ez így állítólag 600 lóerős lenne.

Az új motor állítólag további változatokban is megjelenik majd: a 2023-as ZR1-ben két turbóval és 850 lóerővel, illetve a 2024-re várható abszolút csúcsváltozatban, szintén turbós kivitelben, hibrid hajtásba kötve. Ez utóbbit emlegetik Zora néven, és állítólag e változat csúcsteljesítménye elérheti az 1000 lóerőt.

Ezeken felül várható még egy változat a jelenleg is alkalmazott, nyomórudas vezérlésű, 6,2 literes nyolchengeressel, amely 2022-ben jelenhet meg, és a 497 lóerős benzinmotorhoz csatlakozó hibrid hajtás révén ettől is 600 lóerő körüli teljesítmény várható.

Ezek a tervek, különösen az időterv-részük persze zárójelbe kerül azzal, hogy a koronavírus-járvány miatt jelenleg a fejlesztés is szünetel a GM-nél. Ám ha a cég anyagi helyzete nem rendül meg alapjaiban, valószínűleg ilyesfajta fejlesztések várhatók a cégnél sportkocsi-fronton.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.