Lelép a Hyundai csoport vezető tervezője

2020.04.29. 17:43

Luc Donckerwolke korábban a Volkswagen csoport különféle márkáinál szerzett magának hírnevet: tervezett Skodákat, Audikat, Bentley-ket, Seatokat és Lamborghiniket, mielőtt 2015-ben átszerződött a Hyundai-hoz.

donckerwolke kona

Eredetileg a koreai cég csak a Hyundai, illetve a Genesis márka formatervezési feladatait bízta rá, de 2018-tól a teljes cégcsoport vezető tervezőjének nevezték ki. Állítólag komoly szerepet kapott a módszerek korszerűsítésében, abban, hogy a Hyundai átállt a digitális formatervezésre – ennek érdekében új formatervező stúdiót hoztak létre a Hyundai szöuli műszaki központjában.

Egyelőre nem tudni, hogy Donckerwolke hol folytatja majd, ám úgy tűnik, a helyét nem veszi át senki. A Hyundai és a Genesis formatervező részlegét Sangyup Lee irányítja tovább, ahogy eddig is, a Kia márka tervei pedig Karim Habib irányítása alatt készülnek majd.

Arról nincs hír, hogy az 54 éves szakember hol folytathatja formatervezői tevékenységét, de nem csodálkoznánk rajta, ha egy másik nagy gyártónál bukkanna fel, miután a Hyundai-jal kötött szerződése lehetővé teszi, hogy újra munkába álljon.