Így semmisít meg egy vonat egy átjáróban rekedt kamiont

2020.05.01. 15:20

A Norvégiában történt esetet a ViralHog csatornája töltötte fel, a vonat nem sok esélyt ad a vasúti átjáróban rekedt kamionnak.

vonat-vs-kamion.gif

Az baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, így csak a videón látottak alapján következtethetünk. A hajókat szállító kamion fennakadhatott a meredek felhajtójú vasúti átkelőn, ami közben pirosra váltott, így nem volt menekvés a viszonylag nagy sebességgel érkező vonat elől. A vontatmányból nem sok maradt, ráadásul a szanaszét hulló törmelékek az egyik embert majdnem el is sodorják.

A jelenetben úgy tűnik, hogy a vonat is kisiklott, de a Flirt egész olcsón megúszta a balesetet. A norvég híradások szerint a vonat fedélzetén 3 fő személyzet és 4 utas tartózkodott, akik közül senki nem szenvedett súlyos sérülést.

A hatóságoknak több mindent ki kell deríteniük. Egyrészt elég ritka, hogy egy vontatmány úgy fennakadjon, hogy se előre, se hátra nem tud menni, és az sem tiszta, hogy a kamion személyzete - a videón látottak alapján - miért nem tett meg mindent azért, hogy a közeledő vonat vezetőjének jelezze a veszélyt. Amennyiben teljesen nyílt pályán történt az eset, úgy felmerülhet a vonatvezető felelőssége is.

Via: Carscoops