Eltűnt, de visszatér a civil rendőrautós akció

2020.05.03. 09:16

Meglepően nagy sikere volt, óriási nézettséggel futott, de egy ideje nem adott ki új videót a rendőrség arról, milyen fogásai voltak a jelöletlen autóik kameráinak az ország útjain. Persze a járvány miatt van a szünet, de a következő hetekben újraindul az akciósorozat. 

civilautós.png

A címe (Pofátlan(TAN)ítás) csak egy béna szóvicc, de az akció maga egy példásan jó húzás a BRFK/ORFK részéről. Tavaly decemberben indult, a lényege pedig, hogy bekamerázott civil rendőrautók körözgetnek a városban durva szabálytalanságokra vadászva (ilyen egy muknanap belülről), majd népnevelési célból időnként felkerül ezekről egy-egy gyűjtés a police.hu-ra. Kezdetben csak Budapestről jöttek ilyen videók, de az év elején vidékre is kiterjesztették az akciót, aminek a járvány vette el a lendületét. Egy időre. 

Az ORFK-OBB-hez kötődő honlap, a kreszvaltozas.hu írta meg, hogy a járványhelyzet miatt sok az új feladat és az átvezénylés a rendőrségnél, így jelentősen csökkent az ilyen civil autós ellenőrzések intenzitása, ezért van a szünet. De mint írják, a következő hetekben várhatóan ismét jönnek az új videók. Már azért is, mert lakossági visszajelzések szerint a gyér forgalom miatt sok helyen versenypályának nézik az utakat, és úgy általában jelentősen megnőtt a sebességtúllépések és az elsőbbségadási szabályok megsértésének aránya, szóval most is lenne miért körözgetni az ország útjain a jelöletlen flottának.