Hétfőn a Ferrari is beindul

2020.05.03. 14:35

Másfél hónappal azután, hogy az olaszországi járványhelyzet miatt bezárta kapuit, hétfőn a Ferrari maranellói és modenai üzemében is beindul a munka.

vre

A Ferrari üzemei az északi Emilia-Romagna régióban találhatóak. Nem olyan régen ez még egy különösen fertőzött területe volt az országnak, de már sokat javult a járványhelyzet Olaszországban is, ezért a kormány engedélyezte a nem létfontosságú gyárüzemek újranyitását május 4-től. Az autógyártás is ilyen, a Ferrarinál pedig rögtön élnek a lehetőséggel és hétfőn már várják vissza az alkalmazottakat.

Akár bármely autógyárban Európában, a Ferrarinál is szigorú egészségügyi intézkedések sorával indul újra a munka. Egy korábbi bejelentés szerint például valamennyi alkalmazottat, azok családtagjait, de még a dolgozókkal érintkező beszállítókat is tesztelik a vírusra, hogy kiszűrjék a fertőző, de tüntetmentes embereket. Ezen felül valamennyi üzemben dolgozó alkalmazott köteles lesz egy appot telepíteni a telefonjára, amely jelez nekik ha olyan kollégához kerültek közel, akiről később kiderült, hogy megfertőződött vagy fertőzőttel állt kapcsolatban.

A Ferrari két üzemében hétfőn indul újra az élet, de az első napokban még csak az új biztonsági körülményekkel ismerkednek az alkalmazottak. A termelés csak 8-án indul el.