A Star Wars inspirálta ezt az újragondolt Bugatti Chiront

2020.05.04. 14:43

Eredetileg az idei Genfi Autószalonon mutatta volna be a Bugatti az új Chiron Pur Sportot, de a járvány miatt a rendezvényt eltörölték. A Bugatti ennek ellenére is megtartotta bemutatóját, mégpedig videó formájában, így aki kíváncsi volt rá, videón keresztül is megtekinthette a 3,5 millió dolláros - 1,08 milliárd forintos - szuperautót. A bemutató óta eltelt közel két hónap, ezalatt egy francia grafikusnak volt ideje újragondolni a megszokott külsőt - Star Wars-módra. A végeredmény egész elképesztő lett.

A Stormtrooper - rohamoszgatos - névre keresztelt verzió alapszíne fehér, és az eredeti Chironhoz képest még több fekete szénszálas elemet kapott. A démoni megjelenést pedig a piros fényszórók koronázzák meg, ezzel még agresszívabbá téve az autó.

Egyébként nem ez az első Star Wars témájú autó, 2015-ben a Los Angeles-i Autószalonon is bemutattak egy Fiat 500e-t, amit átjárt a Csillagok háborúja-őrület. Igaz, ha autós üldözésekről szólna a film gyanús, hogy a rohamosztagosok inkább a Bugatti mellett döntenének.

A Bugatti Chiron Pur Sportból - mármint az eredetiből - kizárólag hatvan darab készül, 8 literes, W16-os motorral, ami 1479 lóerőt lesz képes kipréselni magából.