Napokig várakozott Los Angelesben egy teherhajó, hogy lepakolhassa újautó-szállítmányát

2020.05.05. 11:56

A koronavírus-járvány az autópiacot könyörtelenül érinti, Amerikában is egészen új szintre süllyedt az autók iránti kereslet. A The Drive című magazin arról számolt be a napokban, hogy egy teherszállító hajónak napokig kellett várakoznia Los Angeles partjainál, mert nem tudta lepakolni autószállítmányát a kikötőbe. Ez azért volt, mert a korábbi szállítmányok még mindig ott álltak, hiszen annyira nem vesz senki új autót, hogy még az előző adagot sem tudták elvinni a kereskedésekbe.

A két futballpálya hosszúságú, Jupiter Spirit névre hallgató teherhajó április 24-én érkezett meg a Los Angeles-i kikötőbe 2000 autóval, főleg Nissanokkal és Infinitikkel. Normális esetben nagyjából fél napot vesz igénybe a Nissan leányvállalatához tartozó hajó kirakodása, de most nem volt normális eset. A kikötő már így is dugig volt autóval, így a hajónak közel egy héten keresztül kellett a part közelében várakoznia. Egészen április 29-éig, ugyanis ekkor szabadult fel annyi hely kikötőben, hogy le lehessen pakolni az új szállítmányt.

few-container-ships-are-docked-in-what-is-usually-a-very-news-ph

Ez a járványhelyzet miatt eddig főként olajszállító tartályhajókkal fordult elő, de úgy tűnik, most a teherszállítókra is ez vár. A Bloomberg cikke azt is említi, hogy egy másik, Kawasakikat szállító teherhajó is hasonló módon járt, annyi különbséggel, hogy ott a kirakodás után kellett egy hetet várakoznia a kikötőben a hajónak.

Általában ilyen csak nagyon ritkán szokott történni, de a jelenlegi helyzetben elég valószínű, hogy elő fog még fordulni. A kereskedések szigorúan ütemezett szállítmányokon keresztül kapják meg az autóikat, és várhatóan lesz még olyan az elkövetkezendő időszakban, hogy nem fogják tudni hová tenni az autókat, hiszen annyira nincsen irántuk kereslet.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.