Amikor már olyan hangos a tuningautód, hogy a szomszéd is sztrájkol

2020.05.09. 14:17

Meg tudok őrülni, amikor a szomszédom vasárnap korán reggel, vagy szombaton a nyugodt esti órákban áll neki füvet nyírni. Jobban tudnék örülni a chicagoi férfinek, Michael Markusnak, aki rendszerint otthon szereli és időnként beindítja átépített 1965-ös Chevy Nova SS-szét. Persze valószínűleg a tizedik indítás után már én sem lennék akkora rajongó.

Nem különösebben kirívó ez az eset, biztos vagyok benne, hogy világszerte minden szomszédságban van egy hangos autó, amitől megőrülnek. Nem beszélve az ultraérzékeny fülű szomszédokról, ez így a legjobb páros. Sok esetben jogos a panasz, sok esetben nem, de az együttélésnek vannak kompromisszumai és persze szabályai is. Negatív példaként nyugodtan gondolhat mindenki a lakótelepi sufnituningra.

Az amerikai esetben végül egy mérges hangvételű beszélgetéssel és eredménytelenül ért véget a konfliktus. Markus azt mondta, hogy nem fogja a garázsban megrohasztani az autót, amire bő 40 ezer dollárt (13 millió forintot) költött. Ráadásul ezzel az autóval jár munkába is, úgy fogalmazott: Nem hagyom, hogy egy megvalósult álmomat bárki tönkretegye. Az autó legálisan közlekedik és igen, hangos. Ez egy versenyautó, milyen legyen?

Rendőrségi ügy nem lett az esetből, ellenben a média felkapta. Főleg így a kijárási korlátozások idején nehezebb, mert nincs hova menekülni, de mindenki tiszteletben kell tartsa a másikat. A szomszédnak az autómániás Markust, és a dübögő nyolchengeres tulajának is a környező lakóházakat - amikben egyébként minden indításnál remegnek az ablakok.