Ilyen az első Brabus-tuningos kínai autó

2020.05.11. 13:26

Tavaly még csak tanulmányként láthattuk a Great Wall luxusmárkája, a Wey versenyautóhoz illő idomokkal feldíszített változatát, amellyel kapcsolatban akkor is emlegették a Brabus nevét. Ám a legújabb fotókon már a végleges változat látható.

A teljes neve Wey VV7 GT by Brabus, bár itt a német tuningcég neve kicsit mást jelent, mint a Mercedeseken megszokott. A Great Wall az optikai tuningcsomag megtervezésében kérte a Brabus segítségét, azaz a gigantikus nyílásokkal szabdalt első lökhárító, az óriási hátsó diffúzorok, a kötényezés, a 21-es felnik és a többi dekoráció kiválasztásában, illetve megtervezésében vettek részt. A konkrét előállításhoz azonban már nincs közük: ez is egy lesz a gyári Wey VV7 változatok közül.

Az autó valószínűleg elég jól is megy, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy 2 literes turbómotorja 227 lóerős. Egyébként nem tűnik kivételes gépnek: műszakilag a Kínában igen népszerű Haval H6 SUV-on alapul, csak fronthajtással és 7 fokozatú automata váltóval lesz elérhető.

Ahogy sejthető, a Brabus Wey nem lesz igazán olcsó: 191 ezer jüant, azaz nagyjából 8,7 millió forintot kérnek érte, amivel már a drágább VW és olcsóbb Audi modellek ellen megy. Kínában júliustól kezdik forgalmazni, ám az egyelőre bizonytalan, hogy Európába eljut-e. Tavaly ősszel ugyan a Frankfurti Autószalonon állították ki a prototípust, ami utalhatna arra, hogy a márka Európába készül, de ezzel kapcsolatban homályos utalásoknál többre egyelőre nem telt a Great Wall vezetésétől.