Az idén nem lesz Techno-Classica Essen

2020.05.12. 14:38

Eredetileg márciusban tervezték megtartani, majd júniusra halasztották, de a szervezők szerint a német kormányzat az utazási korlátozások fenntartásával megakadályozta, hogy a nyár elején megtartsák az eseményt.

106

A Techno-Classica Essen szervezője, a Siha úgy látja, az idén már nem lesz lehetősége megrendezni az eseményt, mivel a nagyobb tömeget vonzó rendezvényekre vonatkozó tiltást legalább augusztus végéig fenn kívánja tartani a német kormányzat. Ezért úgy döntöttek, a következő Techno-Classica 2021-ben lesz, a jelenlegi tervek szerint április 7. és 11. között.

Ugyanakkor az idén november 28. és december 6. között megrendezésre kerülő Essen Motor Show-n sikerült a szokásosnál nagyobb teret biztosítani a régi járműveknek. A „Techno-Classica Essen találkozik az Essen Motor Show-val 2020-ban” mottóval két csarnokban biztosítanak majd helyet azon kiállítók egy részének, akik a Techno-Classica elmaradása miatt az idén tavasszal nem jutottak megjelenési lehetőséghez.

A Techno-Classica az eddigi években nagy tömeget vonzott: a szervezők adatai szerint úgy 190 ezren látogatták meg legalább 46 országból. Így járvány-terjedési szempontból nem lett volna veszélytelen az idén megtartani.