Az ilyen tahók miatt áldás a civil rendőrautós akció

2020.05.12. 20:28

Ez mondjuk nem az ORFK Pofátlan(tan)ítás néven futó, általunk is rendszeresen bemutatott akciójából való, de éppen megmutatja, hogy az mennyire ráfér a hazai utakra.

A videót a Bp-i Autósok Közössége nevű oldal tette ki, Budapesten, a 13. kerületben, a Béke út és a Gyöngyösi utca kereszteződésben vette fel egy olvasójuk fedélzeti kamerája. Talán nem egy extrém ritka szabálytalanság ez, de illusztrációnak tökéletes arra, hogy miért is annyira veszélyes. A Merci sofőrje nyilván akkor is durván szabálytalan lett volna, ha a Fiat helyéről kanyarodik balra, a kötelező haladási irányt letojva, pláne, ha azt pirosnál teszi, de tudta fokozni. Abban pedig láthatóan hiába bízott, hogy épp a piroson elindulással nyer időt, mert az ember a forgalomban már csak úgy működik, hogy megy a többiekkel. Így volt ez a fiatossal is, akit így egyrészt belerántott egy veszélyes, ötvenezer forintot érő szabálytalanságba, másrészt majdnem egy csúf balesetbe. 

vid.png

Ha már szó esett róla a rendőrség a hónap elején jelentkezett utoljára a friss civil rendőrautós kapásaival. A járvány miatt kicsit alábbhagyott a lendületük, de azt ígérik, hamarosan jönnek az újabb videógyűjtések az ország útjairól.