Kölcsönkapta apja Mercedesét, 308-cal mérték be a rendőrök

2020.05.12. 11:31

Kanadában egy tizenkilenc éves srác kölcsönkapta apja autóját, egy tuningolt Mercedes-Benz C63 AMG Coupét. Persze ezután az első dolga volt, hogy elvigye egyik haverját egy körre, de ez a kör kissé megszaladt. Torontótól 55 kilométerre mérték be a rendőrök, a megengedett sebesség több mint háromszorosával száguldozott, 308 km/órával - írta a Jalopnik magazin.

orjclnetr4o8cgu7hyjb

A srácnak mikor máskor, mint szombat este tízkor támadt a remek ötlete, hogy elviszi barátját autókázni. Az esti kiruccanás az indulás után nem sokkal később véget is ért, mivel a Queen Elizabeth úton beleszaladtak egy traffipaxba - a megengedett sebesség 100 és 110 km/óra között váltakozik ezen a szakaszon. Amikor a rendőr bemérte a srácot, és a képernyőn megjelent a Mercedes sebessége, nem akart hinni a szemének. De a felettese sem, amikor megkapta a képet rajta a 308-as számmal, először még viccelődött is, hogy nyilván egy reptéren ülnek, és a fel- és leszálló repülőket mérik. Sajnos ebben nem volt igaza az őrmesternek.

canadian-police-absolutely-shocked-a-mercedes-c-63-amg-did-191mp

Az iménti hozzászólás Kerry Schmidttől származik, aki az eset után már azért nem volt annyira felhőtlenül boldog. A rendőrség FB-, illetve Twitter-oldalán is hosszabb videót közölt arról, hogy mennyire veszélyes és felelőtlen az ilyen stílusú vezetés. A srácot egyébként le is kapcsolták nem sokkal azután, hogy bemérték.

Természetesen komoly büntetésekre számíthat, többek között két évre bevonhatják jogosítványát, és a 10 ezer dollárig terjedő pénzbüntetés mellett akár hat hónap börtön is járhat a száguldozásért. Az, hogy az autót is bevonta egy hétre a rendőrség, már szinte fel sem tűnik az előzőek után.