Újra lesz MG sportkocsi?

2020.05.12. 06:18

A kínai Shanghai Auto kezében levő MG márka rég nem kínál semmi sportosat: 2011-ben készült az utolsó MG TF roadster, azóta csak egy tanulmányt mutattak – ha igaz, ez a mostani lesz a második.

Az MG Cyberster Concept nevű autót egyelőre csak vázlatokon mutatták meg, amelyeken egy viszonylag kis méretű, nagyon alacsony szélvédős, nyitott gép látható, elegáns arányokkal, elektromos kisülésektől övezve.

Mivel konkrétumokat egyelőre nem mondtak, legfeljebb találgathatunk. Mivel már a 2017-ben bemutatott E-Motion tanulmány is elektromos volt, és itt is van erre vizuális utalás, nem túl merész azt feltételezni, hogy a Cyberster is villanymotoros gép lehet, bár a neve alapján az sem lehetetlen, hogy nem is tervezik kézzel fogható formában megvalósítani, inkább valamiféle virtuális versenyautó lesz.

Az E-Motion a korábbi ígéretek alapján valamikor mostanság kellene, hogy gyártásba kerüljön, de egyesek szerint legalább egy évet késik a projekt. Egyrészt a kínai villanyautó-támogatások csökkenése, másrészt a világjárvány miatt késlekedik a típus, amelyet így 2021 előtt nemigen várható.