Stirling Moss nevével díszítették fel a Maserati készülő sportkocsiját

2020.05.14. 12:40

A Maserati pillanatnyilag nem gyárt sportkocsikat, csak kétféle luxusszedánt, de úgy tűnik, nem szeretnék, ha bárki elfelejtené, hogy ezt csupán átmeneti állapotnak szánják. Így újra megmutatták az MC20 álcázott prototípusát, ezúttal az áprilisban elhunyt Stirling Moss nevével díszítve, két régi versenygép társaságában.

A vörös autó egy 250F, egyike azoknak a Maserati versenyautóknak, amelyekkel Moss Formula-1-es futamgyőzelmeket szerzett. A fehér versenygép pedig egy igazi különlegesség: az 1958-ban Indycar szabályok szerint épített, nyolchengeres 420M/58, vagy más néven az Eldorado, amellyel Moss saját bevallása szerint élete legijesztőbb balesetét szenvedte el Monzában. Erről vették át a vörös Stirling Moss feliratot, amely az MC20 prototípusán olvasható.

Magáról az autóról egyelőre nem árultak el újabb információkat, bár annyi ránézésre egyértelmű, hogy középmotoros típusról van szó. Egyesek azt is tudni vélik, hogy a Maserati és az Alfa Romeo által is használt Ferrari eredetű, 3 literes V6-os turbómotor 600 lóerős változatát építik bele, a karosszéria alapja pedig Alfa Romeo 4C-éhez hasonló karbonszálas struktúra lesz.