Egymillió mérföldes akkumulátort készített a Tesla?

2020.05.16. 16:32

A Reuters értesülései szerint igen komoly újdonságok bemutatására készül a Tesla. A Battery Day-re keresztelt esemény valamikor május 17-23 között lesz, de Elon Musk még nem árulta el a konkrét dátumot. A vállalat alapítója szerint azonban történelmi nap lesz a márka szempontjából.

8
Fotó: Totalcar

A hírek szerint Musk egy olyan akkumulátortechnológia bemutatására készül, amely akár 1 millió mérföldet is kibír, ráadásul nagyobb energiasűrűséggel rendelkezik, mint a korábbi típusok és az egyik legdrágább alapanyagból, a kobaltból is kevesebb kell hozzá. Egyesek azt sem tartják kizártnak, hogy egyenesen 0% kobaltot tartalmazó akkukat mutat majd be a Tesla. Ez a hidrogénautókkal vívott harc szempontjából is áttörést jelentene, ugyanis azokat az autókat is ez a fém drágítja meg jelentősen. A Reuters szerint ezek az új akkumulátorok a kínai gyárban készülnének és először a Model 3 kaphatja meg őket.

A Battery Day-en több mint valószínű, hogy a mostani Gigafactory-nél akár harmincszor nagyobb gyár, a Terafactory építését is bejelenthetik. A Reuters belső információkra hivatkozva arról is írt, hogy a Tesla a globális energiaszolgáltató céggé válással kapcsolatban is újdonságokat jelenthet be. A cél, hogy a nagyjából egymillió legyártott Tesla használaton kívül a hálózatba is visszatermelhessen áramot.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.