Mulholland Legend, az új angol sportkocsi

2020.05.19. 15:35

A TVR feltámasztására tett kísérlet a gyártás megszervezésénél csúnyán elakadt, most pedig egy vetélytárs is érkezhet, a Mulholland Automotive nevű cég képében.

A név gyakorlatilag ismeretlen, pedig azt állítják, már évtizedek óta szállítanak alkatrészeket versenyautókhoz. A cég a honlapja alapján szálerősítésű kompozit-specialistának tűnik, amely most egy sportkocsival igyekszik felhívni magára a figyelmet.

A látványos kétülésest ugyanaz a Damian McTaggart tervezte, aki az 1990-es évek legismertebb TVR típusait, és a stílusbeli hasonlóság látható is. A Legend 480-as műszaki megoldásairól egyelőre alig árultak el valamit, csak az biztos, hogy az orrába építenek egy 480 lóerős V8-as motort, kézi váltóval, amely a két hátsó kereket hajtja majd.

Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy a Mulholland Automotive sportkocsija mennyire vehető komolyan. Egy ilyen autó gyártása drága, a piac pedig korlátozott: McTaggart utolsó nagyobb munkája, a 2004-es Marcos TSO például három év alatt vitte csődbe a gyártóját, és mindösszesen 9 példányban készült, amiből kettő volt prototípus.

A Mulholland egyelőre a nagy ígéreteknél tart: a Legend bemutatóját az idei évre ígérik, és további három modellről beszélnek. Ilyet már sokszor láthattunk, ám az is egyértelmű, hogy a kivitelezés mindig nehezebben megy, mint az ígéretek.