Elon Musknak öltöztettek egy 23 méteres szobrot

2020.05.22. 17:08

A Tesla a tavalyi év végén mutatta be a Cybertruckot, aminek a szériagyártását 2021 végére ígérték. Ehhez egy új gyárat is terveznek építeni, és úgy tűnik, a Cybertruck Gigafactory jövőbeli helyét két jelöltre szűkítette az amerikai villanyautó-gyártó: Austinra, ami Texasban található, és egy oklahomai városra, Tulsára - írta a Jalopnik.

5ec45f6bf3a24.image

Ez mindkét város számára óriási lehetőség lenne, így nekik sem mindegy, végül hol fog megépülni a gyár. Bár eddig úgy néz ki, Tulsa jobban szeretné, mint a texasi város, legalábbis az óriási szobruk, amit Elon Musknak öltöztettek mindenképp erre utal.

5ec5eb315b2e3.image

A huszonhárom méter magas, közel húsztonnás szobor nevezetesen a Golden Driller, az oklahomai város jelképe. Még 1953-ban építették egy kőolaj kiállításra, mostani végleges helyére 1966-ban került, a Tulsa Expo Center elé. A héten pedig óriási Tesla-logót festettek a szobor mellkasára, az övén is helyet kapott egy Tesla-felirat, sőt, Musk arcát is ráfestették - mondjuk ennek nem mindenki örült.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a morcos tekintetű szobrot átalakították, az elmúlt két évben különböző reklámok miatt többször is átöltöztették. Viszont eddig egy alkalommal sem változtattak az arcán, ez a megtiszteltetés Muskot éri elsőként.

Illetve az is kissé ironikus, hogy pont egy kőolaj kiállítás szimbólumával próbálják csábítani a Teslát, hogy elektromosautó-gyárat építsenek a városban.