Szélvédők és rendszám nélkül közlekedő autóst fogtak a rendőrök az M5-ösön

2020.05.22. 09:26

Nem mindennapi bejelentés érkezett május 19-én a Bács-Kiskun megyei rendőrség ügyeletére. Egy betelefonáló arról tanúskodott, hogy az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében egy olyan autót látott közlekedni, aminek hiányzott az összes szélvédője, illetve rendszáma. A hihetetlennek tűnő telefon után az autópályán szolgálatban lévő rendőrök kimentek a megadott helyre, és a leállósávban meg is találták a borzasztó állapotban lévő Mazda 323-ast.

Röviddel később kiderült, hogy tulajdonosa hagyta sorsára az autót, mert kifogyott belőle a benzin - írta a police.hu. A sofőr üzemanyagszerzés céljából gyalogosan el is indult a legközelebbi benzinkútra, és eközben találtak rá a rendőrök, majd igazoltatták. A harmincnégy éves férfi sem személyi igazolványát, sem vezetői engedélyét nem tudta átadni, sőt, időközben forgalmi engedélyéről is kiderült, hogy érvénytelen - bár ez annyira nem meglepő. Az autót még tavaly júliusban vonták ki a forgalomból, így sem érvényes műszaki vizsgával, sem kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezett.

Ha ez nem lett volna elég, a férfi az intézkedés végén azt is elmondta a rendőröknek, hogy az egyik biztonsági övet kivágta az autóból, ugyanis az volt a terve, hogy majd az öv segítségével, egyedül elvontatja az autót a legközelebbi kijárthoz.

rend0521
Fotó: Arm