Repülő landolt egy amerikai autópályán az autók között

2020.05.23. 16:39

Délután kettő óra környékén az autósok arra lettek figyelmesek a Missouri állambeli 470-es számú autópályán, hogy egy kisrepülő elkezd közéjük befurakodni. A gép egyik motorja leállt, ezért a pilóta kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani, viszont nem volt más, erre alkalmas terep a környéken, csak egy autópálya.

Az autósok szerencsére gyorsan és jól reagálták le a helyzetet, mert a repülő előtt szétnyílt a szabad út és biztonságosan tudott landolni. Az autósok között volt egy járőröző rendőrautó is, ami segített biztosítani a repülőnek a placcot. A rendőrök elmondása szerint egyszer csak azt vették észre, hogy egy repülőgép pár méterrel a fejük fölött folyamatosan süllyed, és ugyan sokkot kaptak, hamar összerakták, hogy mi lehet a pilóta célja.

Eleinte azt várták, hogy a kétszer két sáv közötti füves területre szállna le a géppel, de végül az autópálya aszfaltját választotta. Szerencsére személyi sérülés egyáltalán nem történt, és az összes autó megúszta karcolás nélkül. A repülőgép egyik szárnya egy kicsit megsérült, mert landolásnál egy jelzőtáblát kiütött a helyéről.