Megnyíltak a határok, visszatértek a horrorkaravánok

2020.05.24. 09:01

Nem kellett sokáig várni az első ilyen témájú közleményre, az újranyitott határokkal kábé egy időben újra megjelentek a túl hosszú és túlsúlyos, külföldi rendszámos trélerek. Ezt itt Berettyóújfaluban fotózták a rendőrök a héten. 

DSCF7199 1

Tavaly kapott országos figyelmet a leginkább román és bolgár autókereskedők okozta probléma, az ország útjain felbukkanó extrém trélervonatoké. A legijesztőbb fogásokat mi is rendre megmutattuk, és idővel úgy tűnt, megoldást hoz, hogy a rendőrség elkezdte célzottan ellenőrizni és keményen büntetni a túlsúlyos és közveszélyes trélereket.

A büntetésnél is hatékonyabb volt a járvány, a lezárt határokkal hónapokra eltűnt a téma a hírekből. Aztán a héten Berettyóújfaluban félreállították ezt a román rendszámú kisbuszt, ami egy másik kisbuszt húzott, amire egy megpakolt tréler volt akasztva. Egy klasszikus keleti trélervonat, amiért a sofőrének helyszíni bírság járt.

DSCF7200 0

Szintén a hét fogása az alábbi videón látható két tréler. Csongrád megyében, az M43-as autópálya Kéthalmi pihenőhelyén akadtak fent egy súlymérésen. Mindkét tréler sofőre bolgár volt, mindkettőt helyszíni bírsággal büntették túlterhelés miatt.