Most elsősegélyvizsga nélkül is kiadják a jogsikat

2020.05.24. 14:12

A járványhelyzet miatt egy időre egy vizsgával kevesebb is elég lesz ahhoz, hogy kiadják a jogosítványt: egy új jogszabály szerint péntek óta elsősegélynyújtás-vizsgáról szóló igazolás nélkül is kiadható a vezetői engedély. 

120120 tanulo vezeto 01

A Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg az a kormányrendelet, amely a járványügyi helyzetre való tekintettel az elsősegélynyújtási ismeretekről szóló igazolás nélkül is kiadhatóvá teszi a jogosítványt, ha egyébként minden más vizsgafeltétel teljesült. A járványhelyzetben nem logikátlan a döntés: a felkészítő tanfolyamok és a vizsgák egyik alapfeladata a befúvásos lélegeztetés bemutatása egy próbababán, ami még odafigyelés mellett is komoly fertőzésforrás. 

A rendelet kihirdetésétől számítva legalább 15 napig lesz érvényes, ezután addig marad érvényben, ameddig a veszélyhelyzet fennáll.   Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.