Kiposztolta 325 km/órás száguldását, most keresik a rendőrök

2020.05.25. 17:23

Vezetés közben nem véletlen tilos telefonozni, hiszen rendkívül veszélyes. Ez nagyobb sebességnél hatványozottan igaz, bár ez nem nagyon izgatta ennek az Audi RS6-nak a sofőrjét. Szerinte ugyanis kiváló ötletnek tűnt levideózni 325 km/órás gyorsulását úgy, hogy félkézzel vezet, a másikkal pedig a telefonját tartja - írta a The Drive.

A sofőrnek természetesen volt annyi esze, hogy a videót fel is töltötte Twitter-oldalára, így annak hamar híre ment. Már Youtube-on is kint van az egyperces felvétel, és az angol rendőrség is nagy erőkkel keresi az RS6 tulaját. Nem csoda, az ottani autópályákon nagyrészt 70 mérföld/óra a sebességhatár (kb. 112 km/óra) az Audi pedig 202 mérföld/órával száguldott, így többszörösen túllépte az M23-as autópályán megengedett maximális sebességet.

A harmadik generációs RS6-ban egyébként egy négyliteres biturbó V8-as van, aminek teljesítménye 553 lóerő, és 700 Nm leadására képes. Alapesetben így az autó 155 mérföld/órás, azaz 250 km/órás végsebességre képes, Dynamic Plus csomaggal pedig ez a szám 305 km/órára nő, de ez így sem éri el a mostani 325 km/órát. Valószínűleg ennél az RS6-nál a sebességkorlátozó ki lett iktatva.

Idén áprilisban volt hasonló hírünk a Ferrari csúcsmodelljének gyorsulásáról is, ott 370 km/óra fölé mentek a LaFerrarival.