A dolgozói közel harmadát teszi utcára a McLaren

2020.05.26. 17:48

Az elbocsátások a McLaren mindhárom részlegét érintik: a versenycsapat, a sportkocsikat gyártó Automotive és a külső megrendelésre fejlesztő Applied Technologies is kénytelen megválni a munkatársai egy részétől.

mclarenfac.png

Az 1200 fős leépítés a McLaren esetében igazán jelentős, hiszen valamivel több, mint 3700-an dolgoznak a cégnél. A vezetés szerint azonban nem maradt más lehetőség a számukra. „Nagyon sajnáljuk mindazt, amit ez az átszervezés az embereink életében okoz, különösen azokéban, akik most állás nélkül maradnak. Keményen dolgoztunk, hogy elkerüljük az események ilyen alakulását, igyekeztünk más területeken csökkenteni a költségeket. Ám most elérkeztünk oda, hogy nem maradt más lehetőségünk, mint a munkaerő létszámának csökkentése.” – fogalmaz a vállalati sajtóközlemény.

A McLarennek nem igazán volt bevétele az utóbbi hónapokban: a Formula-1-es szezon elmaradása mellett a sportkocsipiac is leállt, és az Applied Technologies-hez sem érkeztek új megrendelések. A cégnél nyilván a helyzet javulására számítottak, de az elbocsátás azt mutatja, hogy fogytán vannak a tartalékok: ha nem javul a cég mérlege drámai módon, az ennél komolyabb következményekkel is járhat.