Most már biztos: lesz új Nissan Z

2020.05.29. 06:44

Bár viszonylag régen nem módosították a Nissan olcsóbbik sportkocsiját, úgy néz ki, ez mégsem jelenti, hogy lemondtak volna róla. Erre utal legalábbis, hogy felbukkan a Nissan jövőbeli modelljeit felvillantó kisfilmben (0:28-tól).

A Nissan Next: From A to Z című alkotásban épp fejlesztés alatt álló modellek körvonalai láthatók. Köztük az új Z-é is, amelyből épp annyi látszik, hogy egyértelmű legyen, nem a jelenleg kapható 370Z-ről van szó, hanem valami újról. Az autó vonásai könnyedebbnek, karcsúbbnak tűnnek, az orra hosszabb, a tetővonal elnyújtottabb – ez itt az újkori Z-k harmadik generációja, ez nem tűnik kétségesnek.

Az is egyértelmű, hogy a korábbi pletykák ellenére a Z koncepcióján nem változtatnak, nem kerül a típusjelzés például egy szabadidőautóra, ahogy korábban pletykálták. Egyes források szerint az újdonságot várhatóan 400Z-nek hívják majd, és három literes turbós V6-ost hord majd az orrában. Azt viszont nehéz megjósolni, hogy megpróbálkoznak-e a típussal Európában. Csak a profit kedvéért aligha: a Z sorozatból 2012 óta nem adtak el egy év alatt ezernél többet ezen a kontinensen.