A járvány lecsengésével újra nőtt a közúti balesetek száma

2020.05.30. 15:11

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya szerint a közutak biztonságát és mások életét veszélyeztetők határozott rendőri fellépésre számíthatnak.

1
Fotó: Katasztrófavédelem

Az új koronavírus megjelenésével és a veszélyhelyzet bejelentésével a járműforgalom jelentősen visszaesett Magyarországon – ezzel együtt pedig a közúti balesetek száma is csökkent.

A rendőrök ekkor is jelen voltak a közutakon. Voltak olyanok, akik abban bíztak, hogy ilyenkor nincs ellenőrzés, ezért a gyér forgalomban száguldoztak, érvényes jogosítvány nélkül vagy ittasan ültek a volán mögé. Egyes kamionsofőrök úgy gondolták, hogy ebben az időszakban bármikor előzhetnek is az autópályán. Idén eddig hatvannal kevesebben veszítették életüket a közutakon, mint a tavalyi év azonos időszakában, ugyanakkor a gyorshajtás miatt bekövetkezett balesetek aránya nőtt.

A korlátozások enyhítésével, megszűnésével egyre több jármű és gyalogos jelenik meg az utakon. Az ORFK azt kéri, hogy ne engedjük, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban esetleg felgyülemlett feszültség a közlekedés során csapódjon le. A közutak biztonságát és mások életét veszélyeztetők határozott rendőri fellépésre számíthatnak.