Mitsubishi: még nincs terv az európai folytatásra

2020.05.30. 08:00

Mivel a Renault és a Nissan is ismertette a terveit az elmúlt napokban, a szövetség harmadik tagjának, a Mitsubishinek is feltették a kérdést, hogy mit terveznek, főként Európában. Ám úgy tűnik, a cégnél erre a kérdésre még nem igazán találtak választ.

Osamu Masuko, a Mitsubishi elnöke azt mondta, egyelőre még nincs határozott elképzelés erre vonatkozóan. „Idő kell, hogy meg tudjuk határozni a fejlődésünk irányát Európában.” A márka a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség korábban bejelentett vezető-követő stratégiája szerint a jövőben elsősorban Dél-Kelet-Ázsiára és Ausztráliára koncentrál majd, ahol népszerűsége miatt vezető szerepet játszik majd a közös tervek megvalósításában. Európában viszont a Renault lesz a meghatározó a három márka közül, így valószínűleg a Mitsubishi is a francia partner taktikájához igazodik majd.

A Mitsubishi az elmúlt két évben veszteséggel működött Európában, korábban azonban volt néhány kifejezetten jó éve is. A maga 1,1%-os piaci részesedésével a legkisebb szereplők közé tartozik, viszont az Outlander PHEV típusuk a konnektoros hibrid szabadidő-autók között a legnépszerűbbek közé tartozik.

Korábban felmerült annak a lehetősége is, hogy helyben gyártsanak egy személyautót a Mitsubishi számára a Renault vagy a Nissan valamelyik európai üzemében, de helyi gyártásból jelenleg csak a Renault Trafic furgon Mitsubishi jelvényes megfelelője, az Express származik.