Ötven autót loptak el egy amerikai kereskedésből

2020.06.02. 14:55

George Floyd múlt hétfői halálát követően rengeteg tüntetés szerveződött az Egyesült Államokban, nem sok időbe telt még a békés tiltakozásokon túl az erőszakos megmozdulások is elszaporodtak. Utóbbi áldozata lett egy San Leandro-i autókereskedés is, melyből múlt vasárnap több mint ötven autót loptak el a tüntetők.

Eleinte csak a fosztogatók közösségi oldalaira feltöltött videókból lehetett arra következtetni, hogy milyen autókat loptak el, de később a kereskedés tulajdonosa is megszólalt az esettel kapcsolatban. Elmondása szerint nagyjából ötven autót vittek el, köztük több Dodge Challenger Hellcatet, Chargert, és számos Jeepet is. A legfájdalmasabb veszteségek a Dodge-ok, áruk a kereskedésben 60 és 90 ezer dollár közé esik (18,5 millió - 28 millió forint). A legdrágább meglovasított Dodge egy 2020-as Challenger Hellcat, ami az ötvenedik évfordulójára készült az 1969-es Daytona modellnek.

A kereskedés egyébként úgy próbált felkészülni a lázadókra, hogy eltorlaszolták parkolójuk bejáratát saját autóikkal. Sajnos ez nem volt elég, mivel a tüntetők a központi széfet is feltörték, amiben az összes autó kulcsát tárolták. A parkolóban lévő autókon túl egy üzletben kiállított Dodge-ot is mozgósítottak, igaz nem sokat bajlódtak azzal, hogyan vigyék ki az utcára: simán keresztülhajtottak vele az üvegablakokon.

Az autók hollétéről tudnak a kereskedésnél, hála a beépített nyomkövetőknek, azonban még nem szerezték vissza őket. Ennek egyszerű oka van, a rendőrséget bízták meg a feladattal, de ők túl elfoglaltak a tüntetések miatt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.