DS típust gyárt majd a német Opel központ

2020.06.03. 10:36

Hatalmas lépésekkel halad a szabványosítás a PSA csoporton belül. Ezt mutatja az a bejelentés i, amely szerint jövőre megindul a Peugeot által kifejlesztett EMP2 platform, illetve az erre épülő modellek gyártása Rüsselsheimben, az Opel központjában.

3

Ennek kapcsán az Opel azt is jelezte, hogy gyártásba kerül az üzemben egy DS modell is: a cég történetében ez az első alkalom, hogy egy francia identitású modell gyártását egy német üzembe helyezik. Ugyanakkor az egységesítéssel megnőhet az ilyen esetek száma, hiszen hosszabb távon a teljes Citroën, DS, Opel és Peugeot kínálat a két szabványos platformra, a kisautók számára tervezett CMP-re, és a nagyobb modellek alapjául szolgáló EMP2-re tervezik áttelepíteni.

Jelenleg az Insignia gyártása folyik Rüsselsheimben, még a korábbi, GM-fejlesztésű műszaki alapokon, de jövőre érkezik a kérdéses DS-en kívül a következő, EMP2 alapú Opel Astra, és valószínű, hogy később az Insignia utódját is ugyanerre a műszaki alapra építik. Így az Opel központi üzemében elvben bármelyik alsó középkategóriás, vagy annál nagyobb modell gyártására lehetőség lesz PSA csoporton belül, márkajelzéstől függetlenül.