Európába is eljön a középmotoros Corvette

2020.06.04. 11:07

Az Európába szánt változat nem az alapmodell lesz, viszont alig lesz drágább az amerikai kivitelnél.

Bár az Opel eladásával a General Motors majdnem teljesen elhagyta az európai piacot, sportos csúcsmodelljét, a nyolcadik generációs Corvette-et mégis kínálni tervezik 2021 közepétől, méghozzá hivatalosan. Úgy tudjuk, nem is egészen az alapkivitelt hozzák ide: minden európai változat megkapja az Amerikában feláras Z51 csomagot is, amely állítható csillapítású futóművet, elektronikus vezérlésű önzáró differenciálművet, Brembo fékrendszert és ércesebb hangú kipufogórendszert tartalmaz. Ezen felül az európai alapfelszereltség része lesz a szélvédőre vetítő kijező és a beépített adatgyűjtő is.

A 6,2 literes, 502 lóerős V8-as motorral hajtott sportkocsi a gazdagabb felszereltségen kívül megegyezik majd az Amerikában forgalmazott kivitellel. Egyelőre a brit árát tudjuk: a Launch Edition, azaz a bevezető változat 81 700 fontért, azaz átszámítva bő 31 millió forintért lesz kapható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.