Még a félönvezető kifejezést is kerüli ezentúl a Teslák kapcsán a világ egyik legnagyobb hírügynöksége

2020.06.08. 06:20

Még a semi-autonomous, azaz a félig önvezető kifejezést is kerüli ezentúl az Associated Press (AP) hírügynökség. A változás nem csak a Teslával kapcsolatos híreiket érinti majd, de a Tesla egy friss és csúf balesete után nehéz nem meglátni a párhuzamot.

BB14SvcB

Bár a Tesla rendszeresen hangoztatja, hogy még ha Autopilot néven is fut a köznyelvben önvezető rendszerként élő vezetéssegítő asszisztenscsomagjuk, az autóik megkövetelik az emberi figyelmet, legyenek képesek bármekkora távokra anélkül. Az idén 174 éves és ezzel a világ egyik legnagyobb múltú hírügynökségénél, az Associated Press-nél talán kevésnek érzik a Tesla és más autógyártók igyekezetét, ezért a jövőben óvatosabb nyelvezetre váltanak, hogy így segítsenek rendet tartani a fogyasztók fejében. 

autopilot handsfree

Az AP-nél a napokban jelentették be, hogy többé nem fognak félönvezető rendszerként hivatkozni a Tesla Autopilotjára, ahogy a Nissan Pro Pilot Assistjára sem, és jó ideig várhatóan egy hasonló asszisztens rendszerre sem. Inkább a részlegesen automata, illetve a fejlett vezetési segédlet kifejezéseket használják majd, ami ugyan komplikáltabb, de kisebb eséllyel hiteti el az olvasóikkal, hogy ezekre a rendszerekre rá lehet bízni a vezetést nulla kontroll mellett.