Őrjítő hangja lett a Golden Gate hídnak felújítása után

2020.06.08. 14:38

A Golden Gate híd már több mint nyolcvanhárom éve van használatban, ezalatt az idő alatt számos karbantartáson, illetve felújításon is túlesett. Az utolsó - még most is folyamatban lévő - fejlesztés alkalmával új korlátokat szereltek az oldalára azzal a céllal, hogy így majd ellenállóbb lesz az erős szelekkel szemben. A korlátok eddig teljesítették a hozzájuk fűzött reményeket, viszont apró probléma, hogy baromi hangos lett tőle a híd, és ez igencsak zavarja az embereket.

A projekttel foglalkozó mérnökök tudtak róla, hogy mellékhatásként lesz némi extra zaj, ugyanis kicsinyített méretarányú teszteket is végeztek a fejlettebb korlátokkal, és ott is volt. A teszteken ezek a hanghatások elhanyagolhatónak tűntek, a valóságban viszont rendkívül zavaróak, szeles napokon a helyieket teljesen az őrületbe kergeti. Nem csoda, simán lehet hallani a Golden Gate híd közelében is a zümmögést, de rajta állva még rosszabb a helyzet, egész elviselhetetlen a fülsüketítő zaj.

A korlátok cseréje még mindig folyamatban van (jelenleg háromnegyede van készen) így valószínűleg még hangosabb lesz a híd, miután az összeset kicserélték.