Bekúsznak a legtámogatottabb kategóriába a Peugeot és Nissan villanyautói

2020.06.09. 15:10

Az ITM új villanyautó-pályázatának bejelentése után összeszedtük, hogy milyen elektromos autók megvásárlására mekkora állami támogatást lehet majd igényelni. Akkor a Peugeot villanyautói, és a Nissan Leaf is az 500 ezer forinttal támogatott kategóriába esett, ám a napokban mindkét gyártó bejelentette, hogy jelentős árkedvezményt ad elektromos típusai árából.

578a1c5e-nissan-leaf-3

A Nissan 1,8 millió forinttal vitte lejjebb a 40 kWh-s akkumulátorral felszerelt Leaf árát, így egy sikeres villanyautó-vásárlási pályázattal 8,19 millió forintra mérséklődik a típus ára. A gyáriak szerint így még néhány extra is belefér az árba anélkül, hogy túllépnék a 11 milliós határt, ameddig a 2,5 milliós támogatás igénybe vehető. A 62 kWh-s Leaf változat árát ugyanakkor a jelek szerint nem csökkentik, ahogy az e-NV200-asét sem, így ezek után továbbra is csak a félmilliós támogatási összeg jár.

e2008

A Peugeot hazai képviselete szintén csökkentette két villanyautó árát. Az e-208 11,565 millió forint helyett 10,49 millió forintos listaáron lesz megvásárolható, az e-2008-as pedig 12,12 millió forint helyett 10,99 millió forintba kerül majd hivatalosan. Így az előbbi 7,99 millió forintba kerülhet, ha támogatással vásárolják, az utóbbi pedig 8,49 millió forintért.

Akad még néhány típus, amelynek az ára eléggé közel van a 11 millió forintos határhoz, így a Honda e és a VW e-Golf csupán néhány százezer forintra van attól, hogy a teljes kedvezményre jogosulttá váljon – nem lenne váratlan, ha a közeljövőben ezeknek is lefelé mozdulna az ára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.