Új ember került a Volkswagen márka élére

2020.06.09. 10:25

A Volkswagen márka vezérigazgatói teendőit az eddigi ügyvezető, Ralf Brandstaetter veszi át, aki így jól ismeri a márka folyamatban levő ügyeit és belső felépítését.

vw newceo

Az új vezető 51 éves, 1993 óta dolgozik a Volkswagennél, és a beszerzési részleget vezette, mielőtt 2018-ban kinevezték a márka ügyvezetőjének. Mostani kinevezésére azért került sor a hivatalos indoklás szerint, hogy Herbert Diess, aki a Volkswagen márkát és a teljes Volkswagen csoportot egyszerre vezette eddig, ez utóbbi feladatára koncentrálhasson.

Egyes feltételezések szerint a Golf és az ID.3 szoftvere körüli problémák miatt került sor a vezetőváltásra: a VW csoport felügyelőbizottságában a kellemetlen helyzet lassú megoldása miatt állítólag komoly kritikák érték a vezérigazgatót.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.