Ilyen lesz az új MG sportkocsi

2020.06.10. 09:48

A kétajtós kialakítás ellenére jó nagy autónak tűnik a legújabb MG, amelynek a képei a kínai védjegy-hivatal jóvoltából váltak nyilvánossá.

Mivel a jogi védelmet szolgálják, a vázlatokon minden formai megoldás precízen megjelenik, így az is jól látható, hogy milyen irányban módosították az E-motion jellegét a 2017-es tanulmányautóval szemben. A leglátványosabb változás a jóval hosszabb farrész, amire valószínűleg praktikus szempontok miatt volt szükség. Bár a rövidebb hátsóval jobban nézett ki a tanulmány, valószínűleg úgy sem elegendő csomagtér, sem második üléssor kialakítására nem nyílt volna lehetőség.

Arra a vázlatok sem adnak választ, hogy a felfelé és előre nyíló ajtók a szériamodellen megmaradnak-e, de a nagyobb ajtóméret miatt ez kevéssé valószínű.

A külső kialakítás mellett a műszerfal is szerepel a terveken, és bár csak a felszín formáját ábrázolják a képek, a középkonzol helyén látható nagy sík felület alapján valószínű, hogy az MG szériaváltozatába is a Teslákéhoz hasonló nagy érintőképernyőt szánnak.

Bár a koronavírus-járvány alaposan felborított minden menetrendet, arról hallani, hogy Kínában már az idén bemutatkozhat a tisztán elektromos MG kupé. A formaterv színvonalát látva pedig abban sem lenne semmi meglepő, ha ezzel a típussal Európa és Észak-Amerika egyes piacain is megjelennének a későbbiekben.