Nyolcmillió autót gyárt közösen a VW és a Ford

2020.06.10. 16:41

Bár közel két éve folynak a tárgyalások, a Ford és a Volkswagen együttműködését csak most véglegesítették. Egyelőre úgy néz ki, a tervek nem változtak érdemben: négy kategóriában fejleszt közösen a két autógyártó.

amarokpv

Ismét megerősítették, hogy a Volkswagen egy kis áruszállítót gyárt majd a Ford számára is – ez alighanem az új Caddy egy változata lesz – míg a Ford egy egytonnás furgont készít a Volkswagen számára. Ez a két típus állítólag nagyon közel áll a bemutatáshoz, 2021-ben piacra is kerülhet mind a kettő.

Ezen felül a VW Amarok utódját is együtt fejlesztik: itt úgy fogalmaz a közlemény, hogy a Ford Ranger alapjaira kerül a VW új pickup típusa, ami azt sejteti, hogy itt a gyártás a VW egyik üzemében folyik majd, a Ford műszaki alapjainak felhasználásával. Az Amarokot váltó típus állítólag 2022-re készülhet el. Az utolsó közös típus egy Ford villanyautó lesz a Volkswagen MEB platformján, ez 2023-ra készül el, és 600 ezer példány legyártására szerződött a két fél.

Az együttműködésből a becslések szerint egy modellciklus alatt nagyjából nyolcmillió autó származik majd, és ennek a nagyját valószínűleg a közös haszonjárművek adják majd.