Hétszáz lóerős Audi S8-ast készített az Abt

2020.06.11. 13:54

Bár az Abt nevet legutóbb egy kellemetlen szimulátoros csalási ügy miatt hallhattuk, azért megy még az Audikat tuningoló családi vállalkozás is. Most épp az Audi S8 nyolchengeres turbómotorját hergelték tovább, egészen 700 lóerőig.

Arról ugyan megoszlanak a vélemények, hogy ennek van-e bármi értelme, de az Abt által átdolgozott négyliteres V8-as 3,4 másodperc alatt képes felgyorsítani az összkerék-hajtású luxusautót 100 km/h-ra. Talán jobban érthető, mekkora erőről is van szó, ha hozzátesszük, hogy az S8 ebben a kiépítésben 5,18 méteres, és 2,23 tonnás, mégis egy ligában játszik számos telivér sportkocsival, ha gyorsulásról van szó.

A motortuning mellett a karosszériát is átalakítja kissé az Abt, így fekete hűtőmaszkot, 21-es felnigarnitúrát és karbonszálas hátsó légterelőt kínálnak az autóhoz. Ám mindezt úgy tálalják, hogy messziről legfeljebb annyi tűnhet fel a többi közlekedőnek, hogy ez az A8 valahogy más, mint a többi, az Abt-féle szörnyeteg egyáltalán nem tűnik hivalkodónak – legalábbis a hasonló méretű luxuslimuzinok között.

Valószínű, hogy nem ez az autó hozza majd a legnagyobb forgalmat az Abt számára, inkább azért lényeges, hogy egyértelmű legyen, az cég az Audi gyári megoldásainál többet is képes kínálni. Sokkal többet.