Tönkretette saját autóját, hogy megmentse egy idegen Mazda RX-7-esét

2020.06.11. 18:21

Az Egyesült államok déli partjain óriási vihar tombolt a hét elején, főként Louisiana, Alabama és Mississippi államokat érintette a pusztítás. A trópusi vihart Christobal névre keresztelték, ami árvíz formájában rengeteg kárt okozott épületekben és autókban egyaránt. Egy mélygarázsban parkoló Mazda RX-7 és Ferrari 360 is majdnem áldozatául esett a gyorsan emelkedő vízszintnek. De csak majdnem, mert Austin Owen résen volt.

Austin a közösségi oldalakat pörgetve ráakadt egy posztra, ami egy narancssárga Mazda RX-7-est mutatott, aggasztó helyzetben. Az autó egy pakolóházban állt, és csak idő kérdése volt, hogy a rohamosan emelkedő vízszint elérje az autót, ezzel tönkretéve azt. Mivel Austinnak gyerekkorától kezdve egy Mazda RX-7 az álma, nem gondolkodott sokat, barátjával és egy emelővel karöltve bepattantak Ford Broncójába, és elindultak a mentőakcióra. A garázsba menet számos útlezáráson, és helyenként derékig érő vízen is átkeltek, sőt, még betontéglákat is megálltak venni, hogy majd ezt teszik a megemelt autó alá.

Mire Austinék a helyszínre értek, már az RX-7 és Ferrari tulajdonosai nagy erőkkel mentették az autókat, a Ferrarit fel is pakolták egy trélerre. Az RX-7-est is megemelték pár téglával és faléccel, azonban jól jöttek Austinék hatalmas betontömbjei, ezekkel sokkal magasabbra lehetett emelni az autót. Így már a Mazda biztonságos magasságban volt, nem nyelte el a víz - később a tulajdonos visszament az autóért, és azóta vezette is. Az RX-7 tökéletesen működik, nem érte víz, a mentőakció sikerrel járt.

A hazaút már megviselte Austinék Fordját is, a hétköznapi hős elmondása szerint víz jutott a sebességváltóba, és jó eséllyel tönkre is vágták azt. Mindezek ellenére úgy gondolja, teljesen megérte és nem bánja, hiszen egy baromi ritka sportautót mentett meg, ami mellesleg álmai autója. Hozzátette, reméli hogy fordított esetben neki is segítenének.

Forrás: The Drive